EYE TO EYE:  Fotografie workshop

De Eye to Eye workshop is ontwikkeld voor particulieren en voor bedrijven. Gedurende een halve dag wordt een korte cursus “portretfotografie” gegeven, waarna  iedereen afwisselend als fotograaf en als geportretteerde ervaart hoe het is om professionele portretfoto’s te maken (in de studio). Afgezien van een boeiend resultaat (van iedereen zal een aantal uiteenlopende portretfoto’s worden gemaakt, evt. te gebruiken als profielfoto) levert het proces van elkaar over en weer fotograferen en gefotografeerd worden op een diepere laag ook boeiende inzichten op. Hoe maak je goed contact met een ander? Hoe kan je iemand bewegen iets voor je te doen? Hoe stel je je eigen grenzen? Hoe anders kunnen we ons gedragen in een situatie waarin we wel/niet de macht hebben. Deze evaluatie kan nuttig zijn als het gaat om beter inzicht te verkrijgen van hoe er in een team wordt gewerkt. Dit kan eventueel aangevuld worden met een verslag van een externe specialist, die de ervaringen van die dag op een terugkomdag presenteert, al of niet bij het bedrijf, of weer terug in de studio.

WEBSITES

Naast portretten voor particulieren, werk ik ook voor zakelijke klanten in opdracht (kunsttijdscrhiften, advocatenkantoren, banken en andere professionele organisaties).  Ik ben betrokken in een vroeg stadium bij het ontwerp van de nieuwe huisstijl van websites en uiteraard de fotografie; samen met vormgever en webbouwer zorg ik dat het foto’s en ander beeldmateriaal in harmonie zijn met  text, lettertype en kleurstelling van de webiste.

FILM EN PODCAST

Ik maak graag korte stukjes film of geluidopnames (podcasts),  die o.a. voor websites  een interessante aanvulling kunnen zijn. Maar ook voor het vastleggen van bijvoorbeeld een biografie of een persoonlijk levens/familieverhaal, kan film uiteraard een prachtige aanvulling zijn op de fotografie.